Tuesday, August 17, 2010

Short Vacation To Singapore (Intro)

wee ~finally my dream was fullfilled.. my flight to Singapore was on 13th of August 2010 ... we flew there by Tiger Airways ... somehow when it's about time to land on Changi International Airport .. i saw Singapore's view from the air and i get so excited ...

The plane has landed(still gettin excited) ...without any further hesitation, i went to the terminal Building and i saw a sign there said " Welcome T0 Changi International Airport Singapore " well this is my first time to travel aboard , so it's new for me ... i filled up the Immigration form and passed the immigration's counter .. now my vacation in Singapore has Started ..~~~<3<3

Tuesday, May 11, 2010

Cuti-cuti Sabah

Wee!! at last sampai jg d rumah ... but terlebih tidur mcm biasa hehe.. seperti biasa sy akan online untuk menghitung hari di rumah yang sangat bosan ini... well jumaat ni or next week mo p tgk night in elm street and bounty hunter ...huhu... anyway sa suda download "My name is Khan " n " Kaiji" ..after tgk best jg la hehehe...

Anyway di bawah ni is the video of the day :

video

Saturday, November 7, 2009

Gmbr2 di wad


----> my mum..kecian dia penat menjaga saya tia tdr mlm ni...











---->dwee..thanks for your porridge and your sweater...hehe :D












---->inila wallpaper di hp sia skrng wahaha

Hahaha gambar2 di wad


Hahaha gmbr2 ni dorang ambil waktu sa pg ultrasound test di bawah..mmg lama la dorang tgu kira2 dua jam so syafiq trus p ambil hp sia main tgkp2 gmbr ni ..

---->muka keriangan mendengar cerita dari mummy sia :D azizi & dwee









----->syafiq ambil pose ni n jadikan wallpaper hp sia....(suprise!!) lolZ














---->hahahaha muka bosan menunggu si Terence hikhik

Friday, November 6, 2009

Saya masuk Wad!!

Ramai yang fikir sia x online 2 minggu (facebook etc) sebab sia belajar...ha ha ha..padahal kena admitted ni di HUKM...kejadian ni berlaku sewaktu buat study group di KTHO dengan widda,fred n zatti...kami buat study group statistik(kononlah haha)..fred ada hal jadi dia jalan dlu..tgl la sy,widda n zatti..kami bercerita la pasal wayang..tiba2 pula mengumpat org ni hahahahaha~lepas tu tiba2 rasa badan x sihat...sengal2 badan...waktu jalan balik pegi kolej pn terhuyung-hayang ni..lepas smpi blik sa pn p mandi..atokoi..pnya sejuk!!!lepas tu sa pn baring2 ...OMG..sa rasa suhu badan sia panas...so sa pn mknla panadol sebab ingat demam biasa..gosh.....4 hari nda baik2 ni...sa rasa tulang sa mereput ni..otak pn sakit..pnya sengsara!! so sa pg la pusat kesihatan UKM ...mo minta check la bah kn kunun...Dr check suhu 37celcius..normal!!!mgkn sbb sa jalan p PK suda berpeluh ni..lepas tu dr tu bgla sia ubat panadol etc..dia ckp demam biasa jak..so sia pn balik la blik....ingatkan ok la suda kunun...aduh!!!!pnya sakit badan sia..rasa mual pn ada...pegi tnds cirit-birit...rumate sia pn nmpk keadaan sia tenat ni...so dia suruh kumaran bwa motor bwa sia pegi klinik swasta inject supaya ok sket...ooookkkk!!!sa kena bagi satu pket antibiotik jak..RM40!!!!terpaksala sa pinjam duit Kumaran sebab memandangkan suda pokai time tu..ok sa termuntah depan klinik tu...

Keesokan arinya( Hari kelima demam suda nie)...sa minta tom hantar sa p Hospital Putrajaya...hahahaha!tersesat ni cari Hospital tu...then smpi jg akhirnya kami di hospital...tp ooookkk!pegawai di sana ckp kalau kes demam2 biasa dorang x terima!!!! terpaksa jg la p Klinik Kesihatan Putrajaya....again sesat lg time mo p sna..tp last2 smpi jg..huhuhu✿◕ ‿ ◕✿.di sana akhirnya darah saya diambil n x smpi 10 minit result keluar...Dr ckp sa ni mcm ada Denggi..sebab platlet saya 107 jak..kalo org normal 150 keatas! dia suruh lg bsuk dtg amik darah untuk memastikan...sial!! sy mo mati sudah ni demam 5 hari dia suruh sia dtg bsuk lg!!!!sa pn ckp la yang sa suda demam 5 hari tp Dr tu ckp:" Ala...boleh tahan lg tu..minumlah sup ketam..100 plus..boleh tahan nyerr tu.." Damn!! ckp pnya ckp DR tu pn xmo dgr then lepas ambil ubat(panadol again!!!) balik bilik.....di blik mmg la kesakitan badan dan otak yang tahap maksimum....sudah tia dpt tahan lg ni...mmg mengalir la air mata sebab kesakitan..rumate sa nmpk yang sia meraung2 kesakitan trus dia bawa sia p Hospital Kajang...Bila smpi Hospital Kajang sa kena bwa p wad emergency...di sana sa kena cucuk jarum di tangan n kena salur air sodium chloride tu..DR pn ambilah darah sia...lepas 3 jam menunggu..result keluar...then Dr u tnya sa :" awk pernah masuk hutan ke?"sa pn jwb ada buat assigment ngan kwan...then lepas tu i admitted to Hospital Kajang. Waktu ak di'admitted tu ada jg org dtg menjenguk, sharma,abg jeya,abg gobi,mohan n Kumaran...Thanks guys...lepas tu rumate sia pn menenangkan hati sy:"jgn risau,awk akan dalam wad pn dalam 2-3hari je"...lepas tu sa pn kena sorong guna wheel chair naik atas wad...

HOspital Kajang first2 sa nmpk mmg horror la tp apa ble buat kan..sakit sudah ni x mampu mo ckp apa2..di sini tiap2 hari kena amik darah smpi 4-5 kali..mmg sakit2 pn jd x terasa suda...keesokan hari dia nurse pn amik temperature sia brapa..gosh....41 celcius!!!panas jg tu..mmg sia rasa kepala mo pecah la..lepas tu dorang letakla kain di atas kepala sia kn...then lepas tu kering,sy minta la nurse tkr..then dia reply:"oh u pegi jalan p tnds..then basahkan sendiri". im speechless...sa mo pengsan suda ni pn dia suruh jalan..tiapa..sa jalan jg tp mcm orang mabuk la berjalan...lepas sia balik..ehh!!! ada widda n fred...dorang dtg melawat ni..dorang kasi beli sia apple,berus gigi,byk jg la...thanks alot widda n fred!! lepas widda n fred balik dtg pula abg gobi dorang...waaa....hilang jg kebosanan sa di wad tu...walaupun tidak larat tp bila nmpk kawan melwat rasa sihat ni...

Keesokan hari ,zaff,hidayah,dwee,syafiq,widda,fred ngan akak2 felo amin dtg..dorang mo tranfer sy p HUKM...tp sia ckp nda pyh la(kunun ni sebab malas lg mo pindah n buka jarum di tangan sia tu,sakit!) dorang ckp pn ndapala...tp bila malam tu air yang dicucuk di tangan sia tu habis..tiada nurse mo pi tkr ni...terpaksa sia yg pgl nurse..sudahlah air tu habis setiap 20 minutes..mmg mo pengsan jg la sa pgl2 nurse..bila sia sedar yang hospitality Hospital Kjang ni teruk..sa pn telefon zaff minta tranfer pg HUKM....aduhai..mmg nasib sy sentiasa teruk..mo tranfer pn byk rintangan...at last dengan bantuan zaff,ahmad and the geng...sa dpt tranfer akhirnya p HUKM..kena hantar guna ambulans lg tu..hehe...dwee sempat lg suap sa bubur yang dia beli di cafe bawa tp lidah sia tiada rasa ni,so tiada selera makan :((

Sampailah akhirnya HUKM...di sana pn kena ambil darah...OMG...3 jam menunggu lama btul ni...rupa2nya tunggu result darah sia....Dari jauh seperti kelihatan kelibat yang ku kenal...it's my mom!!! sanggupnya dia dtg jauh dari Sabah pg melwat sia di sini...my mom looks worry when she saw me....then tiba2 sa rasa mual then muntah depan my mom...gosh...my mom mmg mcm cacing kepanasan la pg pgl DR....thank god at last Dr dtg jg ni..she said my platlet was only 50...n bila dia check my whole body ada bintik2 merah ni...except my both hands...then masuklah wad HUKM

Wad HUKM not bad at all... ada aircond..ada kipas..katil bukanlah ada bilik sendiri tp ada kain yang menutup tiap2 katil so ada privacy ni...and this time the toilet is near to my bed...:) mmgla sudah kena cucuk cecair intravena tu kuat kencing ni :D..percaya atau x ni masuk ari keempat suda sia tia tidur sebab sakit kepala yang teruk :(( di wad my mom la all the time teman saya...malam pn dia tdr di katil sama sia...bila sia nmpk my mom..mcm mo nangis ni sebab kasi susah dia...:'( for almost another 1 week sia di HUKM, demam sia pn reda..dr 41 celcius turun p 36 celcius(sejuk pula ni)..my plallet jatuh pg as low as 21...gusi sia berdarah..hidung pn berdarah...lengan sia pn ada bintik2 darah...haizzz...sengsara jg la...tp yang terharunya all my coursemate n most collegemate dtg melawat saya..mmg meriah la wad time tu..mmg terharu jg la saya...i can;t mention all the names but deep down in my heart,i was really glad u guys willing to see me here :)

Tarikh Keramat 29/10/2009, at last im discharged...my platlet was already 236..sia p berus gigi nda berdarah lg ni...cuma hati sia jak la masih bengkak sebab virus denggi tu....i miss 2 exam papers ...but then my friend already help me to send letter to postpone my exam...thanks again guys!!! thanks..thanks..thanks...to all my friends,jaga2lah nyamuk skit...mgkn virus denggi ni mcm biasa jak kamu dgr...tp bila kena sengsara ni...Dr said i am so lucky to be discharged so early about 10 days only....orang lain smpi 3 minggu di wad kalo kes denggi....so sa pn kenalah jaga kesihatan lepas ni :)

Monday, September 14, 2009

Stress yang melampau tapi Happy

Wakakaka~lamanya sia x post untuk blog sia ni~hikhik..bulan ni mmg la antara yg sibuk.mo tau knapa?sebab ada 7 subjek midsem.bayangkan!!mo mati pn ada jg ni ...td mlm suda exam paper ke-4 Marine Ecology so ada tgl 3 paper lg la..haizzz...bsuk malam pn ada lg..lpas raya ada 2 paper...lepas sebulan exam final..ada 9 paper!!!arghhh..stress yang tidak terkata :(huhuhu~rindunya mo balik sabah oo~berkarat suda d cni 5 bulan...boring pnya UKM!!!Damn Bored!! Di tengah kegelisahan dan ketegangan mo exam ni..tiba2 my mom call...dia ckp sia dpt surat maklum balas dari JPA negeri...sia x phm apa dia ckp sbb sia x pernah pn antar tu borang apa2 ka ..then dia ckp sia dpt JPA tu!!!!gembiranya bila dgr!!!bukan apa la..sbb tia pyh lg pkai duit PTPTN yang skit lpas tu mo byr balik lg..hehe :D ..tp mo urus surat perjanjian lagi..then pembatalan PTPTN mo byr lg Rm10500 yang suda sia guna..haizzz...anyway,hepi jg dgr bila dapat..hahahahaha :)

Bah sebelum mengakihiri blog ini(sebenarnya malas mo tulis blog bah haha) ada video untuk tatapan semua :

zAmaN bEbuDaK


Budak2 yg lahir pada tahun 85-90an mesti ingat
mase sekolah rendah dulu :

- kat skola ade salesman jual buku
cerita.
ari ni bg list, esok mintak duit
beli walaupun cerita buku tu dah tau.

salesman susu pon camtu gak.


- kat library, budak2 mmg baca buku tp
just tengok gamba je.
bile ade program
Nilam, sebok semua nak pinjam buku.


- RMT kat skola mkn x best, tp yg
berduit pon join RMT, x phm....

- pakai pensel box yg bole bukak dpn
blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.


- main lwn pemadam, syg nak guna utk
padam.
padahal itu fungsi sbnr, utk padam!

- pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm
ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.


- cikgu pakai pembaris kuning pjg.
Ade
pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu
pgg pon kat situ.


- bulu ayam jd ramping krn sering
dijadikan rotan.


- time pendidikan seni, lukis sume boleh
tp bile time kaler sume hampeh.
ade gak
buat anyaman pakai kertas warna, kolaj
la, ape la...

- main game 2D.
super contra, super
mario, street fighter, sume pakai tape.


- jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole
tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.


- takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...

- balik skola beli JoJo xpon Dendang.

Tora pon best gak.
Beli se mata2 nak
mainan, coklat die x mkn pon.


- Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die
kat tV bole tembak alien tu...

- Siri kartun; power rangers, ultraman,
transformers, ninja turtles,
Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg.


jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x
smpt lyn bende2 ni.
kite akan sentiasa
berubah, cume asal-usul kite yg
permanent.
huhu~

ni la baru zaman kita kawan2

pas r kt member2 korang....
mesti diorg tersengeh2 bace mende nih...